Biografia

CANDELA ROOTS és una banda de reggae de València nascuda a la primavera de 2013 que busca desenvolupar les seues bases des de la línia més pura del gènere, amb influències que van del Rocksteady al Roots Rock Reggae.

Amb una consolidada formació des del 2016, CANDELA ROOTS compta amb Estel Navarro a la veu i com a lider del projecte, amb gran pes a la composició de lletra i música, Karla Palacios al baix, Ricardo Císcar a la percussió, Bernardo Molina a la bateria, Clara Calvo als teclats i Pau Val a la guitarra. El veterà i virtuós guitarrista Alberto Tarín acompanya habitualment la banda des de fa uns anys com a guitarra solista.

Dos són els treballs d’estudi editats amb el prestigiós i experimentat músic i tècnic Dani Rayos (“Hungry” EP 2014 i “Humanité” LP 2017), i a principis d’aquest 2019 van estrenar el seu nou single “You got it”, aquesta vegada junt amb el també reconegut a l’escena reggae Genís Trani.

Al llarg dels dos últims anys la formació de reggae ha xafat els escenaris d’alguns dels festivals més destacats del país, com Rototom Sunsplash, Viña Rock, Arenal Sound, Music Port Fest o Bioritme Festival.

La seua vocació reivindicativa i la temàtica universal de les seues lletres són les principals senyes d’identitat de la banda. El missatge que desprenen és la seua vertadera motivació, d’aquesta manera aborden temes com l’ecologia, els drets humans, el pacifisme o la immigració.

Amb notable presència femenina a la formació, CANDELA ROOTS encarna la lluita per l’augment de dones al món de la música, dalt i baix de l’escenari. Música conscient per despertar consciències i agermanar, al més pur estil Reggae Roots.